FPP de Horst

Over de Horst

Bij de Horst behandelen we mensen die door psychische of psychiatrische problemen met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. Het doel is de problematiek te verminderen en cliënten de controle terug te geven over hun gedrag en leven. (Opnieuw) deel uitmaken van de maatschappij hoort daar ook bij. We vinden dat herstel breder is dan behandeling alleen en dat de cliënt meer is dan zijn delict of stoornis.

Terugval, crisis of forensisch gedrag zijn voor ons geen redenen om met de behandeling te stoppen. We zien altijd mogelijkheden om door te gaan. Waar nodig werken we samen met ketenpartners om zo de meest specifieke zorg te kunnen leveren.

De Horst is HKZ-gecertificeerd en beschikt over het Keurmerk CCAF voor de ForFACT-teams in Blerick en Maastricht. Dit betekent dat cliënten kunnen vertrouwen op kwalitatief goede zorg. De certificaten en keurmerken worden periodiek getoetst.

De Horst is onderdeel van de Rooyse Wissel, een forensisch psychiatrisch centrum in Venray. In de Rooyse Wissel worden patiënten met ernstige psychiatrische problemen verpleegd en behandeld. Vaak hebben de patiënten een tbs-maatregel, soms een andere strafrechtelijke maatregel of een civielrechtelijke maatregel.